CIO-profil tiltræder i ledelsen hos Combitech Danmark

Combitech Danmarks nye Vice President og COO Jesper Skovgaard tilfører massiv erfaring med digitale transformationer og strategi på enterprise niveau. Nu skal han stå i spidsen for Combitechs leverance af løsninger på it-sikkerhedsområdet, og bidrage til brobygningen mellem CISO’er og topledelsen.

”Jeg er helt overbevist om, at organiseringen af virksomheders indsats på it-sikkerhedsområdet kan bidrage til at skabe og udvikle forretningen. Jeg ser det ikke kun som en omkostning og en begrænsende faktor. Hvis du har sat hjørneflagene på det her område, så kan du være agil og agere hurtigt. Lidt på samme måde som bremserne i din bil kan stoppe dig, men også er det, der tillader dig at trykke hårdere på speederen,” siger Jesper Skovgaard.

Som en del af direktionen skal Jesper Skovgaard stå i spidsen for leverancen af Combitechs Danmarks konsulentydelser til danske virksomheder inden for security architecture and governance, threat intelligence, risk management og cyber security testing, detection og response. Jesper tilfører massiv digital ledelseserfaring fra tidligere jobs som CDO i Falck, OCIO i LEO Pharma og CIO i Patent- og Varemærkestyrelsen.

”It-sikkerhed skal op på direktionens og bestyrelsens dagsorden, så den ikke bliver en stopklods for forretningen. Det handler om at have lavet de overordnede analyser af sammenhængen mellem it-sikkerhed, data-aktiver, trusselsbillede og forretning. På den måde flytter man sig til at styre konstruktivt, aktivt og fremadrettet i stedet for at lade skræmmebilleder diktere indsatsen,” mener den nytiltrådte COO.

”Hele it-sikkerhedsområdet er vokset voldsomt i betydning i de seneste år, og vi har set, at it-kriminalitet har kraft til at lukke virksomheder. Det kræver et styrket samarbejde mellem specialisterne og topledelsen, og Combitechs tilgang kan efter min mening bidrage til brobygningen fra CISO-kontoret til bestyrelseslokalet,” siger Jesper Skovgaard.

Den klare adskillelse mellem salgsfunktionen og leverancen, og Combitechs uvildighed i forhold til valg af teknologiske løsninger er afgørende:

”Som CIO ved jeg af erfaring, at man helst vil lytte til konsulenter, som ikke kommer med en skjult dagsorden om at sælge næste projekt eller skubbe særlige komponenter ind i it-installationen. Samtidig er det her område i en så rivende udvikling, at man kan have stor værdi af at diskutere med erfarne konsulenter, der fungerer som partnere for virksomheden” siger han.

Det er med en baggrund som officer i Forsvaret, en uddannelse som datamatiker, en Master i IT Business Management og erfaringer fra C-level stillinger i store globale virksomheder, at Jesper Skovgaard træder ind i Combitech Danmarks ledelse.

”Jeg selv tager springet fra at være intern leder til at være en del af en leverance fra ydersiden. Jeg glæder mig til at blive en del af en organisation, der er ledende på cyber-security i Norden. Vi har en spændende rejse og mange muligheder foran os.”