Stærk ledelsesprofil og ekspert i incident response og detection tiltræder som Executive Advisor hos Combitech

”Mit primære fokus er at hjælpe virksomheder med at opdage hændelser så tidligt som overhovedet muligt samt at sikre, at virksomheden har et effektivt setup til at få bremset og håndteret hændelser, når de identificeres. Jo hurtigere og mere kraftfuldt man reagerer på en hændelse, jo mindre skader kan den forårsage.” Sådan udtaler Martin Kofoed om sin ambition for sit arbejde som ny Executive Advisor hos Combitech.

Ud over at være en exceptionelt dygtig teknisk kapacitet, medbringer Martin stor erfaring med at føre organisationer gennem en it-sikkerhedsmæssig modenhedsrejse på struktureret vis. Martin har ud over en fortid som operativ leder i Politiets cyber crime center (NC3) også været med til at etablere JN Datas cyberforsvarsafdeling, hvor han senest som vicepresident har stået i spidsen for at håndtere samfundskritiske it-sikkerhedsspørgsmål for den finansielle sektor. Den erfaring som Martin har opbygget, skal nu sættes i spil i arbejdet med kunder fra flere samfundskritiske sektorer. 

Martin mener, at det er afgørende at kunne nå igennem til ledelseslaget i virksomhederne, fordi det tilsikrer en struktureret tilgang til sikkerhedsarbejdet, som er meget nødvendig. For at nå ledelserne mener den nye executive advisor også, at der er behov for fokus på den værdi, som it-sikkerhed tilfører virksomhederne. ”Hvis cybersikkerhed skal have dét fokus i ledelserne rundt omkring i virksomhederne, som der er behov for, er vi nødt til at være i stand til at vise, hvilken forskel, den bibringer. Vi skal ikke kun fortælle om cyberangreb, når de lykkes. Vi skal også fortælle om alt det, som vi faktisk formår at forhindre. Det giver ledelsen et konkret værktøj til at prioritere og ikke kun se cybersikkerhedsinitiativer som røde tal på bundlinjen, men derimod som noget, der også tilfører værdi og giver en konkurrencefordel”.

Martins valg af Combitech bunder i både faglige og personlige ambitioner. ”Jeg har valgt Combitech af flere årsager. For det første havde jeg en nysgerrighed på Combitech som virksomhed, fordi jeg er stødt på virksomheden i flere sammenhænge og har kunnet se, at man har formået at levere gode produkter til store nordiske kunder trods sin lille størrelse i Danmark. For det andet vil jeg gerne bidrage til arbejdet med cybersikkerhed inden for flere kritiske sektorer, og for det tredje vil jeg gerne bidrage på en måde, som er relevant for direktions- og bestyrelseslagene. Begge dele er i tråd med Combitechs strategi og ambitioner.”